Když děťátko marodí..

Naše mrně prodělalo první vážnější onemocnění. Jedna paní doktorka řekla, že to vypadá na zánět průdušek a ta "naše", že je to pěkná viroza. Čertidlo bylo zahleněné, plačtivé, mělo kašel, teplotu, rýmu a průjem. A nečertilo.
A proč to vlastně píšu? Pro pár postřehů.. 
Dítko v 10ti měsících může majoránkový čaj (louhovat 10 minut v uzavřené nádobě) i cibulový sirup (na kolečka nakrájenou cibuli dejte do misky, posypte cukrem a dejte na topení - ještě jsem to pro větší efekt zabalila do mikroténového sáčku, cibule pustí šťávu..)
Hodně zdraví :-)

Komentáře

  1. Věrko, tohle je nejčastější medicína i u nás, navíc majoránkový čaj mi moc chutná, dělala ho už moje babička ;-) Přeju ať je Mili už jen dobře.

    OdpovědětVymazat
  2. Leni,
    děkujeme, mé babičky ho také vařily :-)
    :-*

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký den Věrko,
    díky komentáři u mne jsem Vás našla.:-) Nemoc u díťátka je vždy pro mámu poplach. Děkuji za tip na majoránkový čaj...nikdy jsem ho samotný nepila a tak ho vyzkouším. Cibulový sirup dělám s medem ( místo cukru) a je taky dobrý.
    Přeji pohodové dny s malou beruškou. Lenka :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, to nám dělával náš taťka:o) akurat krájel cibuli na kostičky a cukrem ji prosypával do skleničky na závit (což obstaralo to "vypocení"). teď už to dělávám svým dětem, ale spíš jako prevenci. ať jste zdraví!

    OdpovědětVymazat
  5. Věrko, posílám k vám náruč zdraví a ať už zase čertí malinkatá čertice! Ze srdce přeje evice :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Holky, děkuji moc.
    Už zas řádí ta naše "La nina" :-)
    A přeji Vám, ať majoránku a cibuli nepotřebujete :-*
    Věrka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu