Klíčení

Stýská se mi po sluníčku a tak přivolávám jaro jak se dá, teď třeba naklíčeným mungem. Jedná se o druh fazole, jehož naklíčením získáte zdravou pochoutku, můžete ho chroupat třeba místo chipsů večer u televize. K sehnání  je ve zdravé výživě, ale třeba i v Bille a Albertu nebo tady http://eshop.provita.cz/fazole-mungo-500g-provita/d-70443/

Komentáře

  1. Mungo je neuvěřitelná lahůdka, my jej přidáváme i do zel salátů. Jak klíčíte? Máte klíčidlo, nebo v PETce? Já na klíčení v PET lahvi přišla teprve loni, ale jde to v ní skvěle.

    OdpovědětVymazat
  2. Jani,
    klíčím normálně v keramické misce, nasypu, zaleju vodou a dám k topení, pak každý den proplachuji čerstvou vodou. Jak se klíčí v PETce, o tom jsem ještě neslyšela..
    V salátech je mungo výborné,ale ona i cizrna, čočka, adzuki nebo naklíčená špalda.
    Díky a krásnou neděli

    Věrka

    OdpovědětVymazat
  3. třeba tuto... http://i.jablonsky.sweb.cz/zampiony/navody.htm princip stejný, jen to proplachování je trochu rychlejší, propláchne se přímo v lahvi, nechá okapat a je hotovo. fajn.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Veru! Tak včera jsme po dlouhé době dělali čočku - a ono i přítel se oblizoval (i když byla bez masa!) Perfektní nápad s tím klíčením, asi taky pořídím, ať mám něco zelenýho čerstvýho konečně :-)mi vůbec nedošlo, že jaro klepe za dveřma!!

    OdpovědětVymazat
  5. Věruško, tak doufám, že Ti dnes sluníčko nechybí, tady svítí nádherně ;-) Jako by tu už bylo jaro...

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji všem za milé komentáře.
    Jani s tou PETkou je to prima nápad.
    Krásný večer

    Věrka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu