Jsem nějaká neschopná

Blížící konec roku , ve mně probouzí nějakou nenáladu, nemám chuť nic tvořit a nejsem schopná nic dotáhnout do úspěšného konce. 
Mám za sebou oslavu strýcových 70tin, kterému jsme se složili na vyhlídkový let na Karlštejn (je nadšenec  do letadel), složila jsem se s bráchou a našimi drahými polovicemi - naštěstí pouze finančně. Oslava proběhla částečně v pizzerii v Letňanech, obsluha nestála za mnoho - nadšení z ní přímo vyzařovalo a na jídlo Vám raději doporučím zajet si do Čelákovic. Celkem nás bylo 8 osm dospělých a 2 děti ve věku do jednoho roku. To byl víkend minulý. 
Druhý adventní víkend se nesl ve znamení návštěv. V pátek jsem měla domluveno, že si zajedu na návštěvu ke kamarádům spojenou s vyzvednutím sýrů. Odvézt mně, dceru a kočár měl můj přítul. 
Nacpala jsem potomka do kombinézy, fusak do kočáru, dítě do fusaku a za ne zrovna nejteplejšího počasí jsem se vydala k místnímu nádraží. První úskalí nás čekalo v překonávání sněhových překážek, pak následovala fronta u pokladny a cca dvacetiminutové zpoždění vlaku. Mezitím mi volala drahá polovice, že nezvládla řízení někde u Palmovky. Neporadila jsem panu K. nic jiného než zavolat si odtahovku. Návštěva byla příjemná, popíjeli jsme masalu se sojovým mlékem, zobali biodatle a biofíky (mají nesrovnatelně lepší chuť a nejsou tak vysušené), a čas plynul, České dráhy opět nezklamaly a jela jsem s "čekejte dlouho" zpožděním půlhodinovým. Můj drahý dorazil asi v půl jedné ráno a odtažení vozidla do servisu si vyžádalo téměř 5 tis. z našeho rozpočtu. Sobotní dopoledne jsem řádila jako "mano negro" , přestěhovala nějaký nábytek, utřela prach, zametla povysávala, nacpala prádlo do pračky.. a čekala návštěvu, po 15té hodině se začala návštěva trousit, nejprve přišel bratr s rodinou, následován mými rodiči a ve finále přijel můj oblíbený strejda Jirka s přítelkyní a jejich Klárkou. Celkem 8 dospělých a 3 děti ve věku do 6ti let. Kupodivu vše proběhlo v pohodě a dokonce jsme s i před Vánoci domluvili ještě jednu návštěvu. Včera tu byla jen kamarádka se synátorem. Dnes mám nohy nahoře, popíjím sangrii a koukám na filmy, není mi nic moc. Přítul má zánět průdušek jen dítěti se klubou zuby..

Komentáře

  1. no co dodat jmenovkyně... holt někdy je den blbec... a tu tvojí náladu v nic nedělání úplně chápu... mám nějakou podobnou :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Věrka, pri toľkom behaní hore-dolu, prípravách, hostení návštevy a obriaďovania Mili - nemáš mať prečo pocit, že si neschopná, je toho dosť veľa! Si šikuľka, zvládaš školu, domácnosť aj výchovu dcérky. Držím palce, nech príde lepšia nálada. L

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, snad už mě ta lemra trochu přešla. Přeji krásný zbytek neděle.
    Věra

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu