Veřejné blaho

Pátý díl seriálu Přežijeme na naší planetě? se mně zvláštně dotýká, pojednává o vodě a hospodaření s ní.
Je tomu tak patrně ze dvou důvodů, jednak pocházím z města ležícího nad řekou, kde se zrovna v tichosti staví hydroelektrárna a pak.. Vím, že nejsem jediná, a bylo nás v té divné době počátkem 80tých let mnoho, komu byl domov srovnán se zemí ve veřejném zájmu. Na místě, kde jsem měla vyrůstat dnes stojí monstrum ukrývající poštu, obchod s koberci, banku a část městského úřadu. Snad proto cítím sounáležitost se všemi těmi lidmi, kterým byl a bude zničen domov v rámci veřejného blaha s užitkem značně diskutabilním..
http://www.masacek.com/yacyreta/ 

Komentáře

  1. milá Punkverusko,
    děkuji za návštěvu mého blogu. a teď koukám, že sem se budu chodit dívat a vzdělávat. taky silně cítím, že musíme myslet na naši Zemi, chovat ji v úctě a neubližovat. vzpomínám, jak mi tekly slzy, když jsem viděla dokument Home. ráda Vás/Tě poznávám!
    Calenndula

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Calenndulko,
    také moc děkuji za návštěvu. Jsem pro tykání ;-) a také budu ráda na oplátku nakukovat.
    Krásný večer
    Věrka

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Punkverusko,
    vážím si každé návštěvy, proto i Tobě (jupí, tykáme si!) patří tohle poděkování: http://calenndula.blogspot.com/2011/08/podekovani-terezce.html

    pěkný klidný večer,
    Calenndula

    P.S. máš nádhernou holčičku!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Věruško,moc si vážím Tvých uvah a názorů tady u nás automobilka Hjundaj postavila své fabriky v mistech, kudy jsem na kole jezdila na louky natrhat si polní kvítí. U nás se totiž může všechno !!!Bohužel ...Daja

    OdpovědětVymazat
  5. Dájo,
    je to v naší zemi mrzuté, necháme si z ní dělat skladiště a skládku Evropy místo abychom si vážili toho co máme a chránili to. Je hodně věcí se kterými jde začít od sebe a pak spousta věcí proti kterým jde jen psát petice a spoléhat na rozum úředníků. Kdyby všichni úředníci byli jako Magdík, to by bylo úplně o něčem jiném..
    Krásný den
    Věrka

    OdpovědětVymazat
  6. Veru,
    líbí se mi, že se na svém blogu věnuješ nejen "lehkým" tématům, ale i těm, nad kterýma se všichni musíme zamyslet. Mně je někdy smutno nad tím, jak mé oblíbené stromy kácejí a stavějí místo nich "monstra". Ale sama se snažím žít v souladu s přírodou, kterou moc a moc miluju.
    A přece je ta naše "mrzutá země" někdy krásná...;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu