Hlíva ústřičná

A máme tu první letošní sklizeň :-)
Kdopak by neznal tuto v našich luzích a hájích se vyskytující dřevokazku..

KOMU HLÍVA ÚSTŘIČNÁ POMÁHÁ
  • Zcela jistě kardiakům, protože příznivě ovlivňuje krevní tlak a upravuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Diabetikům pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi
  • Alergikům a astmatikům
  • Všem, kdo trpí různými záněty, kloubovými a kožními onemocněními. Pouze náhodou až z léků, které se již postupně začínají po celém světě vyrábět, bylo zjištěno, že hlíva odstraňuje i bradavice virového původu a léčí ekzémy.
  • Pokud máte nemocná játra, ledviny, či slinivku, i vám je hlíva ústřičná doporučená. Napomáhá zlepšovat metabolizmus a regenerovat vnitřní orgány.
  • Jestli pociťujete příznaky stárnutí, i vy vyzkoušejte hlívu, protože právě zvýšenou regenerací buněk ve své podstatě zpomaluje stárnutí. (Hlíva ústřičná - sušená i drcená - 100% podíl Hlívy www.hliva-ustricna.cz)

CENNÉ LÁTKY OBSAŽENÉ V HLÍVĚ ÚSTŘIČNÉ

Hlíva ústřičná obsahuje hned několik vitamínů, a nejen ty. Kromě vitaminů řady B a vitaminů D, C, K obsahuje také stopové prvky jako je železo, draslík, fosfor, sodík, zinek, selén, bór, jód a především beta 1,3-D glukany, jejichž výtěžnost je až 50%. Obsahuje také mevinolin, množství důležitých proteinů, enzymy, steroly, aminokyseliny a mastné kyseliny a dále bohatou škálu nejrůznějších cukrů od alditů, monosacharidů až po polysacharidy rozpustné a nerozpustné. Ve vodě nerozpustné polysacharidy reprezentuje chitin a chitosan, které mají mnoho účinků například: snižují hladinu cholesterolu a tuku v krvi, hladinu kyseliny močové. 
Text převzat z www.hliva-ustricna.cz

Komentáře

  1. skvělý článek Věrko, a ten beta glukan s medem má protirakovinné účinky, a vyrábí se v Sedloňově, kde místní včelař na to přišel....zjistila jsem to loni, když jsme tam byli na horách....

    tak pokračuj dál, od tebe se taky mám semotamo co učit :-)) :-))

    papa pherenis

    OdpovědětVymazat
  2. Věrko, hlívu mám moc ráda, o jejím blahodárném působení na všechno možné vím - to je jen bonus k všestrannému použití v kuchyni. Ale už mi přestala přirozeně růst na pařezu po poraženém ořešáku. Prozraď, kde ji pěstuješ takhle skoro ještě v zimě?
    Pa Dana

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy, teď se až červenám, moc si pochvaly vážím. Dančo, je to ten obyč. balík, co se dá sehnat třeba v Horbachu, nakoupila jsem v akci v Penny. (hlívu plicní)Pokud si pamatuješ dávala jsem kdysi fotku na Living. Jinak se dá koupit i násada a naočkovat ovocné špalky, ale to jsem ještě nevyzkoušela.Bylo to v nějakém loňském Receptáři.
    Krásnou neděli :-*
    V.

    OdpovědětVymazat
  4. Balíky s hlívou mám na verandě a poctivě rosím.

    OdpovědětVymazat
  5. Verko, díky, tak to by mi asi v ZZ nešla, tam je max. 10°C přes zimu...jedině až bude teplo, tak někde venku.
    V Penny jsem na ni koukala a nevzala - oči v sloup :-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím Věruško,hlívu zbožnuji,smažím ji jako řízky v 3obalu a jím až je všechny sním.Ja ji kupuji ale chtěla bych to zkusit musím se nějak k tomu kroku donutit hezké slunečné dny Daja.

    OdpovědětVymazat
  7. na faře se jí také daří...mívám jí na jaře,je tam vlhko,balík kupuji přes www.osivo.cz spolu s osivem na zahrádku :o) Hlívě zdar !!! Slunečné dny Mokopa

    OdpovědětVymazat
  8. jé Veru, připomněla jsi mi mládí - hlívu pěstovala maminka u baráčku na pařezu. Já na ni koukala asi před týdnem u Vietnamců, ale měli už jen zbytečky, tak jsem je nevzala.. pamatuji ale, že chutnala moc dobře, máma nám z ní dělala "perkelt". holt v bytečku ji ale nevypěstuji, tak budu muset koukat k Vietnamcům častěji :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu