Z vegetariánské kuchyně
Dávno , dávno již tomu, co jsem přestala jíst maso a masné výrobky a stala jsem se ovolaktovegetariánkou. Myslím, že je na čase přispět na blog také nějakým receptem ;-)
Gulášek i pro vegany :-)
ingredience: sladká a pálivá paprika,trochu pepře, kmín, čerstvý česnek, majoránka, cibule, zelenina co dům dal, (sojové maso), libeček nebo sojová omáčka, mouka (nejlépe chlebová),olej, sůl
postup: Na oleji (používám slunečnicový), orestuji cibuli a nakrájenou zeleninu (příp. i sojové maso předem uvařené s kořením a trochou oleje), přidám koření dle chuti a česnek, libeček či sojovou omáčku a zaleji vodou. Po změknutí kořenové zeleniny zahustím moukou rozmíchanou ve vodě a nechám cca 10minut přejít varem za stálého míchání. Nakonec přidám majoránku promnutou mezi dlaněmi. Jako příloha se dá použít chléb, těstoviny, ale třeba i rýže, pokud nemáte chuť na knedlík :-)
Dobrou chuť!
Gulášek i pro vegany :-)
ingredience: sladká a pálivá paprika,trochu pepře, kmín, čerstvý česnek, majoránka, cibule, zelenina co dům dal, (sojové maso), libeček nebo sojová omáčka, mouka (nejlépe chlebová),olej, sůl
postup: Na oleji (používám slunečnicový), orestuji cibuli a nakrájenou zeleninu (příp. i sojové maso předem uvařené s kořením a trochou oleje), přidám koření dle chuti a česnek, libeček či sojovou omáčku a zaleji vodou. Po změknutí kořenové zeleniny zahustím moukou rozmíchanou ve vodě a nechám cca 10minut přejít varem za stálého míchání. Nakonec přidám majoránku promnutou mezi dlaněmi. Jako příloha se dá použít chléb, těstoviny, ale třeba i rýže, pokud nemáte chuť na knedlík :-)
Dobrou chuť!
Mňam, ja som síce mäsová, ale nemusím ho mať každý deň. Už sa mi zbiehajú sliny aj na tento guláš! L
OdpovědětVymazat