Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z srpen, 2010

Střecha

Obrázek
Středa - den první: Před osmou zvoní řemeslníci, zaháním jednoho z pesanů domů. Dolů lítá stará střešní krytina a latě do přistaveného kontejneru. Řemeslníci natahují folii a připevňují nové latě. Stihli cca polovinu střechy. Čtvrtek - den druhý: Totéž, co ve středu, na druhé polovině střechy. Posunují trám dále od komína. Pátek -den třetí: Dnes se dělá plechování, vypadá to na déšť, tak se v duchu modlím.

Pohádka squaterská s dobrým koncem

Byl jednou jeden domeček v malém městečku blízko "matičky stověžaté" a v něm žila stará babička. Jednoho zimního dne, odešla babička dýchat trávě na kořínky a domeček zůstal opuštěný. Pavouci si v něm tiše předli své sítě, myšky se po půdě proháněly, zahrádka pustla. Babička měla vnučku neposednou, žila v městě perníku, jezdila na koncerty a festivaly, popíjela chmelový mok ve čtvrtek na Rychtě s pochybnými existencemi , a už ji to nějak přestávalo bavit. Tu dostala vnučka nápad "na venkov se uklidím, své nervy tam uklidním". Oznámila rodičům, že se stěhuje do domečku po babičce, sbalila si svých pár švestek, fenku Kámošku a přestěhovala se do domečku.Čekala ji práce nelehká, babička byla pilná sběratelka odborného i téměř bulvárního tisku a na domečku se snad čtvrt století skoro nic nezměnilo. Domeček nakonec ožil, přibylo mu něco nových obyvatel, dvounožců i čtyřnožců , a Vy tu můžete sledovat, jak to bude dál. :-)

Sušárna na bylinky nebo věšák na cokoliv za pár kaček

Obrázek
Co může vzniknout, když Vám zbyde pár háčků z Ikea, najdete starou obruč od sudu a kus prádelní šňůry..

Dnešní adrenalin

 Před osmou mi zvoní telefon, že mi vezou materiál na střechu a budou u nás cca za 10 minut. Vylítnu z postele, vytřu ospalky z oka, naházím na sebe oděv a sprintuju k bráně. Dítě naštěstí neřve. U brány před vjezdem parkuje má drahá polovice, utíkám dovnitř a marně hledám jediný klíč k autu. Mezitím dovezli matroš. Volám kámošovi, který pracuje s drahou polovicí, neb můj milovaný nenosí v práci mobil u sebe. Kámoš má dovču. Volám tedy exšvagrové, pracuje tamtéž ve vedení firmy. Pak čekám,řidičmi spílá.. Volám otci SOS. Drahá polovice volá, že má klíče u sebe v kapse. Vysílám otce za drahou polovicí. Řidič mi stále spílá. Chytám nerva.Dítě se mezitím pokadilo.Řidič nacouval z boku na chodník a vykládá matroš jeřábem. Přijíždí otec s klíčem. Oplakávám ibišek od Evušky. Nadávám na drahou polovici a vařím otci čaj. Matroš je vyložen. Ibišek přežil, tašky leží těsně vedle. No nezabili byste ho?

Jak to květlo v červenci

Obrázek